Spraakencryptie (SRTP)

De afkorting SRTP staat voor het Engelse begrip Secure Real Time Transport Protocol en duidt een technisch proces aan voor versleutelde overdracht van multimediagegevens, zoals spraak, via bestaande netwerken. Het is gebaseerd op het RTP (Real-Time Transport Protocol).

SRTP wordt onder andere gebruikt bij zogeheten internettelefonie (Voice over IP, VoIP) en voor een beveiligde overdracht van telefoongegevens tussen meerdere gespreksdeelnemers.

Voor NFON-spraakencryptie worden de standaarden Transport Layer Security (TLS) en SRTP gebruikt. De laatste geldt als zeer veilig en efficiënt. De versleuteling in telefooncentrales kan zowel in de hardware worden geïntegreerd als door software worden geregeld.

Meer informatie

Voice over IP

What is Voice over IP (VoIP)?
Voice over IP (VoIP) is the most common method for making phone calls over the internet. This is in contrast to traditional telephony, where communication is over the…