Spraakencryptie (SRTP)

De afkorting SRTP staat voor het Engelse begrip Secure Real Time Transport Protocol en duidt een technisch proces aan voor versleutelde overdracht van multimediagegevens, zoals spraak, via bestaande netwerken. Het is gebaseerd op het RTP (Real-Time Transport Protocol).

SRTP wordt onder andere gebruikt bij zogeheten internettelefonie (Voice over IP, VoIP) en voor een beveiligde overdracht van telefoongegevens tussen meerdere gespreksdeelnemers.

Voor NFON-spraakencryptie worden de standaarden Transport Layer Security (TLS) en SRTP gebruikt. De laatste geldt als zeer veilig en efficiënt. De versleuteling in telefooncentrales kan zowel in de hardware worden geïntegreerd als door software worden geregeld.

Meer informatie

Voice over IP: The Art of Switching from PSTN to IP

What is VoIP?

The Voice over Internet Protocol, also called IP telephony, is a method of communication for making calls over a broadband Internet connection as an alternative to regular calls made…