Voice over Internet Protocol (VoIP)

Voice over Internet Protocol, ook wel IP-telefonie genoemd, is een communicatiemethode om te bellen via een breedbandinternetverbinding als alternatief voor gewone gesprekken via een analoge telefoon die gebruikmaakt van het PSTN. Deze VoIP-gesprekken kunnen volledig via internet plaatsvinden, maar waar nodig zijn gateways ook gekoppeld aan het PSTN. Dit betekent dat VoIP-gebruikers nog steeds verbinding kunnen maken met iedereen met een telefoonnummer, inclusief lokale, mobiele en internationale nummers. VoIP-diensten zijn toegankelijk vanaf een computer met een zogenaamde softphone, vanaf een IP-telefoon, vanaf een smartphone of vanaf een conventionele vaste telefoon die is aangesloten op een VoIP-adapter.

Meer informatie

Internettelefonie

Internettelefonie (ook wel IP-telefonie, Voice over IP of VoIP genoemd) duidt telefoneren via een computernetwerk aan, waarbij de gegevens volgens de IP-standaard worden overgedragen. IP staat voor…